Anew Anora

20-3562 Hingst f. 10 April 2020 Normandie

Kriterieauktionen 2021
Katalogsida Nr 81

Moder: Halvfranska Unabelle Anora

Fader: Nuncio

Se hans stamtavla här.

Som synes på bildspelet motionskörs Anew Anora redan för vagn. Hans aktion och uppträdande lovar gott inför framtiden. Han är Fransk – Amerikan, med Univers de pan som Morfader och ’racern’ Promise Ås som Mormor. Stamtavlan innehåller en mycket intressant linjeavel 3+4 på helsystrarna Lindiliana och Proxima. Den förstnämnda är mor till Bl.a. Lindy Lane och Proxima har varit mycket lyckad i aveln. Gemensam nämnare är superstoet Petrolianna som tränades och kördes av Berndt Lindstedt – ”Hon var jättefin, både stark och snabb”.

Fadern Nuncio känner alla till. Hans avkommor har redan fått ett gott rykte i USA. Stefan Melander fick frågan en gång inför en tilltänkt Prix de Amerique start, gällande distansen – ”Jamen Nuncio är ju nästan överstark”….

Modern Unabelle Anora, ostartad, hade problem som föl och unghäst. Började illa efter bara 3 månader då hon åkte på ett virus som hon var vaccinerad emot. Det ledde till en för tidig avskiljning eftersom Promise Ås höll på att bli tokig på att stå inne hela tiden. Sedan blev det lite blodmask som hon fick med sig hem från Normandie. Väl hemma i Sverige blev det lite mer mask och en sommar utan gräs. Hon var fin men kortvuxen. Hon röntgades eftersom hon stod till försäljning, det visade benbitar och en has som inte var bra. Försäljningen uteblev och hon fick bli fölsto. Stammen är det ju inget fel på, exv är hon kusin med Conlight Ås (Derbyvinnare). Hon är nu 5 år och ca. 160 cm i manken och ser stark ut. Anew Anora är friröntgad och är hennes första avkomma.

Den eleganta travaren Univers de Pan är gentestad Syncrogait AA och ’vägrar’ att galoppera. Unabelle är ur hans första svenska kull.  Ifall ni vill se honom trava så titta på de 3 länkarna nedan:

Prix de France 2014. Tvåa. Räknas av många som det största loppet på medeldistans. UdP (Nr 10 Grön kusk) travar utan rygg större delen av loppet, kämpar ner alla men får målfotostryk av Noras Bean som fått invändig lucka.

Oslo GP 2014. Vinst. (Nr 9 Grön kusk).

Finlandia Ajo 2014. Vinst (Nr 6 Grön Kusk) Spola fram till 5 min!

Prix de France 2014
Oslo GP 2014
Finlandia Ajo 2014

Varför inkörd??

Under visningen I Lördags blev jag varse att det är en del som har synpunkter på att köpa en redan inkörd häst. Jag har gjort så för att kunna presentera hästen i ett fint skick samt kunna filma hans rörelsemönster i fullgott trav. Dessutom finns det nya undersökningar som påvisar vikten av tidig motion. Jag gjorde likadant för 2 år sedan när jag sålde Celie Anora till Karin och Stig H Johansson. Stig tyckte då att det enbart var en fördel, och hästen kom snabbt i träning.

Inkörningen är gjord efter sommarbetet av Jevgeni Ivanov. Han är ett proffs som i åratal kört in Oxalis hästar. Han har tappat räkningen…