Nuncy Anora

21-3711 Sto f. 4 April 2021 Normandie

Kriterieauktionen 2022 (söndag kväll)
Katalogsida Nr 336

Moder: Halvfranska Unabelle Anora

Fader: Nuncio

Se hennes stamtavla här.

Nuncy Anora är Fransk – Amerikan, med Univers de pan som Morfader och ’racern’ Promise Ås som Mormor. Stamtavlan innehåller en mycket intressant linjeavel 3+4 på helsystrarna Lindiliana och Proxima. Den förstnämnda är mor till bl.a. Lindy Lane och Proxima har varit mycket lyckad i aveln. Gemensam nämnare är superstoet Petrolianna som tränades och kördes av Berndt Lindstedt – ”Hon var jättefin, både stark och snabb”. Se Nuncy’s löpvideo här.

Fadern Nuncio känner alla till. Hans start i aveln är strålande.  Avkommorna i USA hade gott rykte redan i fjol, och i år har de  svenska lyckats förträffligt, med bl.a vinnare i E3 (hingstarna). I de båda finalerna (hingstar och ston) hade 5 av 20 hästar Nuncio som far. Hingsten kunde ju ’allt’ på tävlingsbanan och Stefan Melander fick  en gång frågan inför en tilltänkt Prix de Amerique start, gällande distansen – ”Jamen Nuncio är ju nästan överstark”. Är han en ny svensk Maharajah i aveln?

Modern Unabelle Anora, ostartad, hade problem som föl och unghäst. Började illa efter bara 3 månader då hon åkte på ett virus som hon var vaccinerad emot. Det ledde till en för tidig avskiljning eftersom Promise Ås höll på att bli tokig på att stå inne hela tiden. Sedan blev det lite blodmask som hon fick med sig hem från Normandie. Väl hemma i Sverige blev det lite mer mask och en sommar utan gräs. Hon var fin men kortvuxen. Hon röntgades eftersom hon stod till försäljning, det visade benbitar och en has som inte var bra. Försäljningen uteblev och hon fick bli fölsto. Stammen är det ju inget fel på, exv är hon kusin med Conlight Ås (Derbyvinnare). Hon är nu 6 år och ca. 160 cm i manken och ser stark ut. Hennes första avkomma Anew Anora röntgades utan anmärkningar. På Nuncy antydde bilderna en liten lös benbit. Hon opererades varpå det visade sig inte stämma, och så syddes hon ihop igen (vad gör vi med våra hästar? Extra onödigt eftersom hon har ’benbits försäkringen’). Unabelle är nu dräktig med den här.

Nuncy’s ett år äldre helbror Anew Anora går i full träning för Andre Bood i Färjestad. Vi räknar med start tidigt på 3 års säsongen. Andre är mycket nöjd med hästen- ”Det är ett djäkla tryck i steget” och han verkar inte bli trött… Premielopp den 26 Sep.

Den eleganta travaren Univers de Pan är gentestad Syncrogait AA och ’vägrar’ att galoppera. Unabelle är ur hans första svenska kull.  Ifall ni vill se honom trava så titta på de 3 länkarna nedan:

Prix de France 2014. Tvåa. Räknas av många som det största loppet på medeldistans. UdP (Nr 10 Grön kusk) travar utan rygg större delen av loppet, kämpar ner alla men får målfotostryk av Noras Bean som fått invändig lucka.

Oslo GP 2014. Vinst. (Nr 9 Grön kusk).

Finlandia Ajo 2014. Vinst (Nr 6 Grön Kusk) Spola fram till 5 min!

Prix de France 2014
Oslo GP 2014
Finlandia Ajo 2014